Matursko veče je blizu: Ovo su primeri savršene šminke

Bilo da je velika ili mala proslava mature je bitan dogadjaj svakom maturantu,a i roditelju. Počela je euforija traženja haljina,cipela…zakazivanje kod frizera,a poslednjih par godina i kod šminkera.

Šminkerka Vlatka Macanović; 060/𝟏𝟓𝟏𝟔𝟗𝟕𝟗; vlatka.macanovic@gmail.com; Instagram: vlatka_makeup

U nastavku vam predstavljamo 5 look-ova za matursko veče.

Ukoliko volite blagi makeup look koristite senke zemljanih tonova. Nanesite šimer senku na pokretni kapak,ublendajte je do pregiba kapka. Na same ivice blenda nanesite bronzer,njime obavezno zasenčite i donji kapak.  U unutrašnji ugao oka i ispod obrve nanesite hajlajter i stavite veštačke trepavice,ukoliko želite.

Uz dobru pripremu lica i primenu odgovarajućeg prajmera nanesite puder na lice. Ispod očiju možete naneti korektor koji je za 1-2 nijanse svetliji od vašeg tena. Lice setovati puderom u kamenu ili prahu.

Na liniju tik ispod jagodične kosti naneti bronzer laganim pokretima,takodje je poželjno da ga stavite na ivice čela uz kosu i malo ispod vilice. Na obraze je obavezno staviti rumenilo,ono osvežava lice i malo hajlajtera na najviše delove jagodica.

Na usne stavite ruž po želji, nude ili ako volite istaknite usne ružom u boji.

Glowy skin

Prethodni look veoma lako možete nadograditi u glamurozniju verziju.

Na oči,uz liniju trepavica nanesite crnu olovku i ublendajte je,pazeći da ne odete suviše visoko. Setovati crnom senkom. Isto možete uraditi i sa donjim kapkom. Za  mačkastiji izgled, crnu senku nanesite samo na spoljnu trećinu donjeg kapka.

Koristite saten bronzer ili preko mat bronzera nanesite bronzer u šimeru.

Za glowy izgled lica koristite rumenilo koje u sebi sadrži šimer. Malo rumenila dodajte i iznad obrve,na obe strane vrha nosa i malo na bradu. Time će te stopiti ceo ten. Hajlajter nanesite na sve istaknute delove lica,tj vrhove jagodica, vrh nosa, ispod obrve, malo na bradu.

Ne plašite se boja na očima!

Ukoliko volite boje, a niste hrabre da ih nosite na celom kapku, nanesite ih samo na donji kapak. Oči će te istaknuti na suptilan, neodoljiv način. Veliki je izbor olovaka i senki u boji pa odaberite željenu nijansu.

Ako ste ljubitelj jače šminke onda je smokey eye pravi izbor za vas. Nanesite crnu plovku na pokretni kapak i ublendajte ivice,veoma pažljivo da ne predjete orbitalni luk. Setovati olovku crnom senkom i ivice iste ublendati tamnijom  braon senkom. Na ivice braon senke naneti bronzer ili krem senku i ublendati. Znači pravite gradaciju sa 3 boje. Senke dobro ublendaje da se ne vide jasni prelazi i pazite da ne idete visoko sa njima.

Uz akcenat na oči, na usnama vam je dovoljan nude karmin mat ili sjaj…

Za ljubitelje klasičnog makeup-a ajlajner je neizostavan.

Možete da ga izblendate na krajevima i stavite akcenat na usne crvenim karminom ili da izvučete mačkasti obliku uz sjaj pigmenata i šljokica na očima. Izbor je na vama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Da li je stres opasan i šta ga uzrokuje?

Sat Jun 19 , 2021
Stres može biti opasan, a sve zavisi od toga šta da izaziva. Postoji eustres, koji je izazvan prijatnim dražima. To su kratkotrajni, manje izraženi poremećaji ravnoteže koji se uspešno kontrolišu i koji se doživljavaju kao prijatni. Doprinose zdravlju tako što podižu samopouzdanje čoveka i osposobljavaju ga za uspešno reagovanje na stresne situacije. […]