Tri savršene poslastice s belom čokoladom: Ukusni deserti za sve ukućane!

Mirisi iz Majine kuhinje ulepšavaju domaćinstva širom regiona, a danas za vas divna supruga i mama ima odličan recept ukoliko želite da spremite ukusne poslastice s belom čokoladom…

Pogledajte:

Kolač sa belom čokoladom i plazmom

Kora:

300gr Plazme
50 gr oreo keksa mlevenog
150 istopljenog maslaca (ako ne volite stavite narandžu, meni su ukućani insistirali jer sam radila za jedan dragi rođendan)

Prvi sloj:

350 gr slatke pavlake
500 gr maskarponea (može sir koji želite)
120 gr mlevenog eritrola (mleveni šećer jer verujem da dosta vas nema eritrol)
100 gr otopljene bele čokolade bez šećera
plus malo izlomljene bele čokolade bez šećera

Preliv:

250 ml slatke pavlake
300 gr bele čokolade

1. Za koru sve pomešati i utisnuti u kalup okrugli od 28 cm. Ostaviti u frižider dok napravite prvi krem.

2. Slatku pavlaku umutite čvrsto i dodajte maskarpone sir i dobro promešajte. Dodajte komadiće bele čokolade. Stavite preko kore i stavite u zamrzivač na 10-ak minuta.

3. Pomešajte čokoladu i slatku pavlaku te mešajte čokoladu dok se ne istopi. Pospite listićima badema.

Pužići sa kremom i belom čokoladom na brzinu

Sastojci za 5-6 pužića:

1,5 čaša toplog mleka
6 kašika meda (ili 1/4 čaše šećera)
1/4 čaše putera
1 kvasac
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
2 čaše brašna plus 1 čaša za premesiti
1 kašika kakaa

Fil:

namaz od lešnika (nutela, krem, …)
3-4 kašike plazme
1 kašika istopljenog maslaca
komadići bele čokolade 

Testo:

1. Mleko, med, kvasac i puter pomešati i ostaviti da stoji 10 minuta. Nakon toga dodati 2 čaše brašna i ostaviti testo da odmori dok napravite nadev.

2. Nakon toga dodati 1 čašu brašna, prašak za pecivo i umesiti mekano testo. Mesiti kao na snimku, preklapati i baciti par puta na podlogu. Razvući testo u pravougaonik i napuniti prelivom. Testo urolati i isećo na 5-6 jednakih delova i ostaviti da odmori 20 minuta. Peći na 200° pola sata do četrdeset minuta u zavisnosti od rerne.

Kolač sa malinama i belom čokoladom

Sastojci:
Podloga:


1 ceđena narandža
Napravite podlogu od Plazma keksa (koliko treba da uspete napraviti “koru” (ako postite posnu stavite)

Prvi sloj

2,5 čase malina
2 čase vode
1 ceđena narandža i njena naribana korica
3 pune kašike meda
1 kašika agar-agar (može i obični želatin)

Drugi sloj:

200 ml halte (ako ćete posno/vegan stavite kokosovo mleko iz konzerve)
2 bele čokolade bez šećera
par badema

1. U jednu posudu sam stavila plazmu i narandžu i onda ugnječila rukama dok nije postalo čvrsto pa stavila na dno kalupa za mafine. Dobro poravnajte u kalupu. Vi možete ovo napraviti i u onoj okrugloj tepsiji sa odvojivim dnom, meni je bilo slatko ovo ovako.

2. Želatin stavite po uputstvu da se formira (ja sam 1 kašiku želatina zalila sa 5 kašika vode i ostavila 4-5 min.). Sve ostale sastojke sastavite i kad provri, kuvajte 20 minuta. Mešajte povremeno. Kada je skuvano procedite kroz cediljku i kašikom pritisnite maline da sav sok izađe. Prebacite sok u novu šerpu i stavite na laganu temperaturu. Dodajte želatin i mešajte dok se ne istopi. Ne dozvolite da zakuva. Prelijte preko prvog sloja i stavite u frižider na hlađenje.

3. Istopite čokoladu u slatkoj pavlaci/kokosu i kada se dobro ohladio i stisnuo želatin prelijete preko i ostavite da se dobro stisne. Preukusno, savršeno, nije preslatko…

Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Dnevni horoskop za 6. april: Partner nešto krije od vas, pažljivije ga analizirajte

Tue Apr 6 , 2021
Pročitajte šta vam zvezde predviđaju za utorak, 6. april… Ovan Ljubav:Stalo Vam je da delujete kao perfekcioništa, koji sve drži pod strogom kontrolom ili pod budnim okom.Posao:Poslovno-finansijski ili lični izazov, uvek može da se pretoči u uspeh koji ostavlja dobar utisak na okolinu.Zdravlje:Važno je da pravilno usmeravate svoju kreativnu energiju. […]