Recept za tortu koja je slađa i od seksa

Na oduševljenje mnogih čitalaca i ljubitelja gastro rubrike, donosimo recept za čokoladnu lešnik tortu koju kada jednom napravite, pravićete je svaki put. Nije jednostavna za pripremu, ali je kraljica svake trpeze, a budući da se bliži 8. mart i Uskrs, ova poslastice definitvno treba da bude deo vašeg menija narednih dana.


Potrebno je:

2 kutije piškota
300 g mlevenih lešnika
250 g putera
8 jaja
6 kašika šećera u prahu
4 kesice šlaga
23 kasike šećera

Napomena: 8 kašika kristal šećera upržiti na zlatnu boju i u to dodati prethodno propržene i samlevene lešnike…

FIL:

7 žumanaca umutiti sa 7 kašika šećera u prahu, a 7 belanaca mutiti sa 7 kašika kristal šećera. Takođe, puter umutiti sa 7 kašika kristal šećera.

Photo by Polina Tankilevitch from Pexels

Priprema:

Kada je sve umućeno u žumanca dodati penasto umućen puter i dobro umućena belanca i polako dodavati upržene lesnike. Kada je sve sjedinjeno na dno šerpe ili kalupa (oblik po želji) ređati natopljene piškote (možete ih natapati u mleko, čokoladno mleko, rum, sok bilo kog ukusa), filovati pripremljenim filom, pa opet poređati piškote i fiovati, dok ne potrošite pripremljen materijal. Kada je torta nafilovana ostaviti u frižider najmanje 24 časa, a zatim premazati sa nalupanim šlagom ili čokoladnom glazurom.

Od gore, po želji možete slagati maline, jagode, čoko kuglice ili makaronse.

Uživajte i prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Lepa Brena smršala 30 kilograma: Ovo je plan njenog jelovnika

Thu Mar 4 , 2021
Lepa Brena na početku svoje karijere mučila je muku s viškom kilograma. Folk zvezda imala je skoro 90 kilograma, a prava borba počela je onog trenutka kada ju je Saša Popović uporedio sa „trokrlilnim ormarom”. Budući da nije bila zadovoljna svojim izgledom, odlučila je da sebi postavi veliki cilj i […]