Predlog za lagani ručak: Vegan pasta bolonjeze (recept)

Veganska ishrana podrazumeva pažljivo birane sastojke, a osim toga što je zdrava ume da bude i veoma ukusna. U njoj nećete naći mesne i suhomesnate prerađevine ali to ne znači da zbog toga ne spada u rang ukusnih delicija.

Marina Pavlović – Instagram: pavlovic.marina / retrovizor_shop

Za današnji veganski specijalitet zadužena je Marina Pavlović, koja i pored sjajnih modnih lekcija na Retrovizor_shop, pravi i odlična jela koja će u budućem periodu deliti sa vama.

Veganska ishrana, a samim tim i veganski recepti postaju sve popularniji, a evo jedan ukusan predlog za vas…

Sastojci:

pasta ( Marina je koristila integralnu)
1 šolja šampinjona
1 šolja crvenog sočiva
3 čena belog luka
pola luka
1 kašika origana
1/2 kašičice tucane paprike
paradajz sos (vaš omiljeni)
komadići paradajza u sosu
3/4 čaše vode
so i biber

PROČITAJTE: Vegan vahite: Sočan obrok bez mesa koji će probudi vaša čula

Priprema:

Na malo maslinovog ulja prodinstajte iseckani luk i izrendani beli luk. Dodati pečurke, origano, so i biber. Sačekajte da omekša, onda dodajte sos od paradajza, komadiće paradajza, vodu i sočivo. Kuvajte dokle god se sočivo ne skuva. Dodajte vodu po potrebi. Za to vreme skuvajte pastu kao što je, inače, kuvate.

Serrirajte sa sosem preko paste. Možete dodati narendani posni kaškavalj, malo tucane paprike, baby spanać i koji cherry paradajz.

Lako, brzo i ukuo! I puno proteina. Prijatno 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

3 razloga zbog kojih bi trebalo da pređete na prirodnu kozmetiku

Thu Mar 11 , 2021
Prirodna kozmetika se, kao što sama reč kaže, sastoji isključivo od sirovina prirodnog porekla, kao što su: etarska i biljna ulja, vosak, hidrolati, tinkture, vitamini i slično. Piše: Irena Ždrnja, osnivač Prirodne kozmetike „Eva”. Etarska ulja su same esencije aromatičnih biljaka poput: lavande, matičnjaka, nane, timijana, ruzmarina, kamilice itd. To […]